Allergiile cauzate de animalele de companie! Cum ne protejăm?

Allergiile cauzate de animalele de companie: cum să le recunoaștem și cum să ne protejăm de ele.

Mai mult de 40% dintre români iși impart spațiul locativ cu un animal de companie și au declarat ca nu ar putea trai fara el!

Dar cum să ne protejăm in  cazul alergiilor?

Stim bine ca nu exista caini sau pisici  “hipoalergenici”. Din acest motiv, este necesar sa identificam problema cat mai curand posibil și să adoptam toate masurile posibile pentru a ne continua coabitarea cu micii noștri pieteni.
Alergenii sunt substanțe inofensive pentru cea mai mare parte a oamenilor, dar care declanșează reacții excesive ale sistemului imunitar pentru persoanele alergice.


Contrar a ceea ce se crede in general, principala sursă de alergeni nu este blana animalelor ci proteinele care se gasesc in saliva și resturile de piele. Acestea sunt colectate de blană impreună cu alți alergeni care se află deja in mediul inconjurator, cum ar fi polenul și acarienii.

Eliberarea alergenilor în aerul casei are loc intr-un mod destul de simplu, prin perierea sau mangaierea animalulțelor dar și prin ștergerea prafului in mod tradițional sau prin utilizarea unui aspirator fara un sistem adecvat de filtrare.

O data ce devin volatile, particulele pot ramane in aer chiar și cateva luni.

In general, simptomele unei alergii apar in timpul contactului cu animalele sau la scurt timp după și se prelungesc pentru o anumită perioada deoarece alergenii rămân in aer, pe mobilă sau pe imbracaminte.

Daca experimentați rinite, congestii nazale, lacrimare sau mancarimea ochilor in prezența unui animal de casă, sunteți probabil alergic. In unele cazuri se intâlnesc chiar și reacții cutanate, dificultați de respirație sau astm.

Medicul vă va prescrie un test pentru alergii și o testare imunologică pentru un diagnostic exact și pentru stabilirea unui tratament care să vă ajute să controlați simptomele fară a fi necesar să vă separați de prietenii voștri cu patru picioare.

In plus față de tratamentul prescris de imunolog, cel mai bun mod de a evita reacțiile alergice este sa limitați contactul cu alergenii:

– sa nu țineți animaluțele in camera in care dormiți si departe canapele și fotolii
– indepartarea covoarelor și a mochetelor care pot reține cantitați mari de alergeni
– sa rugați o persoană care nu este alergică să perieze animăluțele in mod regulat, macar o dată pe saptamână, in afara casei
– inlocuirea așternuturilor de pat și utilizarea de saltele hipoalrgenice
– sa nu imbrățișați animaluțele pentru a evita contactul direct cu ochii și cu caile respiratorii
– utilizarea exclusiv a aspiratoarelor dotate cu filtru HEPA care indeparteaza alergenii de pe suprafete si din aer, retinandu-le in interiorul filtrului
– schimbarea hainelor dupa un contact indelugat cu animăluțele
– utilizarea unui filtru de aer dotat cu filtru HEPA macar 4 ore zilnic, poate fi de ajutor pentru indepartarea alergenilor din aer
 curatarea cu abur a tuturor suprafetelor lavabile din casa pentru eliminarea alergenilor, inainte de a aspira 

Aparatele cu filtru HEPA si filtru de apa, impiedică reintoarcerea in aer a alergenilor, nu doar in timpul operațiunilor de curățenie ci și in momentul golirii recipientului de colectare, deoarece impuritățile  alunecă impreună cu apa.

 

“British Allergy Foundation” a recunoscut aparatele Polti Vaporetto Lecoaspira si Forzaspira Lecologico acordandu-le  “Sigiliul de Aprobare ”, pentru produse eficiente in eliminarea alergenilor. 

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: