cum scap de calcar pe talpa fierului de calcat

Cum să scăpăm de calcar din fierul de călcat?

Cum să scăpăm de calcar din fierul de călcat?

Soluții naturale sau produse specializate?

Aflați cum să curățați fierul de călcat de calcar.

Ați observat că iese apă murdară din fierul de călcat sau pete albe pe talpă?

Inseamnă că a sosit momentul să aflați cum să curățați fierul de calcar pentru a evita surprizele neplăcute.

statie de calcat curatare
statie de calcat curatare calcar

La fel ca toate celelalte aparate de uz casnic cu boiler sau rezervor de apă și fierul de călcat necesită întreținerea periodică, pentru a-i garanta performanțe ridicate pentru o perioadă mai lungă de timp.

In timp, mai ales dacă locuiți într-o zonă în care apa este deosebit de dură, particulele de calcar tind să se acumuleze și să formeze cruste pe talpă, în boiler și în rezervorul de apă.

Pe langă împiedicarea emiterii jetului de abur, acest lucru poate deteriora și materialul țesăturilor. De aceea, se recomandă întreținerea regulată a fierului de călcat.

Haideți să aflăm cum să eliminăm depunerile de calcar din fierul de călcat și toate remediile posibile pe care le aveți la dispoziție acasă.

Cum să eliminați calcarul din fier?


Acumulările de calcar pot afecta talpa, boilerul și rezervorul, compromițând funcționarea corectă a aparatului.


Există câteva precauții pentru a evita formarea calcarului în fier, care permit reducerea la minimum a operațiunilor de întreținere.

Utilizarea apei demineralizate sau a apei de la robinet (conform instrucțiunilor producătorului specificate in manualul de utilizare) și golirea întotdeauna a rezervorului sau a boilerului la sfârșitul fiecărei utilizări, reprezintă două sfaturi utile pentru utilizarea corectă a fierului și pentru a optimiza performanțele acestuia.

Te poate interesa cum alegi cea mai bună stație de călcat pentru nevoile tale.

Remedii naturale pentru a curăța fierul de călcat fără boiler


Înainte de a achizitiona produse specializate, trebuie să știți că există mai multe remedii naturale pentru a curăța fierul de calcar.

O prima metoda constă în umplerea pe jumătate a rezervorului cu apa, plasarea unui recipient sub talpă și emiterea continuă a aburului până când toată apa a fost golită; în acest fel, presiunea aburului va îndepărta și resturile de calcar. Unele stații de călcat de nouă generație au o funcție specifică pentru a efectua acest tip de spălare.


Atenție la utilizarea apei distilate și a soluțiilor pe bază de oțet, deoarece acțiunea corozivă a oțetului poate deteriora componentele interne ale fierului.

Un alt remediu la domiciliu pentru a curăța talpa fierului, este utilizarea de bicarbonat de sodiu pentru a dizolva calcarul.

cum cureti talpa statiei de calcat cu bicarbonat
cum cureti talpa statiei de calcat cu bicarbonat de calcar

Turnați bicarbonatul într-un castron cu apă rece până când creați un fel de pasta; folosind o cârpă moale curățati talpa și eliminați resturile de calcar încrustate. Clătiți cu o cârpă umedă și curată înainte de utilizare.


Produse pentru curățarea fierului de călcat cu boiler


În cazul acestor aparate, remediile bunicii nu pot produce rezultatele dorite sau chiar pot deteriora aparatul. Din fericire, există produse anti-calcar pentru statiile de călcat cu boiler, care pot fi achiziționate ușor din magazinul nostru on-line.

Există produse specifice de prevenire a depunerilor de calcar în fierul de călcat. Aceasta este solutia anti calcar lichidă cu acțiune preventivă și adjuvantă, care trebuie introdusă direct în boiler în conformitate cu indicațiile și dozele recomandate de producător.

solutie anti-calcar Kalstop -Polti


Există și modele de stații de călcat cu boiler dotate cu cu tehnologii inovatoare care împiedică efectele negative ale calcarului, care nu mai au nevoie de întreținere.


Indiferent de metoda pe care ati decis să o utilizați, nu uitați să practicați aceste operațiuni în mod regulat pentru a menține performanțele ridicate ale fierului dvs. și pentru a păstra frumusețea hainelor dvs. mai mult timp.

Cum să citim etichetele hainelor?

Chiar și călcatul devine o problemă dacă nu acordați atenție etichetei. Este esențial să se ia în considerare materialul din care este confecționată îmbrăcămintea pentru a obține rezultate optime de călcare.

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: